Turbochargerın kullanımı hemen hemen içten yanmalı motorların kullanılmasıyla aynı zamanlara denk gelir. Turbochargerı içten yanmalı motorlarda ilk başarılı olarak kullanan Dr. Buchi’dir. General Electric 1910’ların sonlarına doğru turbocharger geliştirme çalışmalarına başladı.1920’de General Electric’e ait motora sahip olan uçak yeni bir irtifa rekor kırmıştır(10092m).
Turbonun tarihi 1800’lü yılların sonlarına dayanmaktadır. 1880’lerin sonlarına doğru Gotlieb Daimler ve Rudolf Diesel egzozdan çıkan gazı sıkıştırmaya çalışarak motorun gücünü arttırmanın ve daha az yakıt tüketmenin yollarını aradılar.Fakat yapılan çalışmalarda ki olumlu sonuçların yeterli olmaması sebebiyle yapılan çalışmalar askıda kaldı.
1960’ların başlarında Chevrolet,Corvair,Monza ve Oldsmobile Jetfire ilk turbo kullanılan binek otomobillerdir fakat güvenilirlikleri inanç kazanmadığından dolayı piyasada tutunamadılar.
Formula 1’de 1970li yıllarda turbonun kullanılmasıyla birlikte binek otomobillerin kullanıcı kitlesi turboya karşı büyük sempati duymaya başladı ve bunu farkeden otomobil firmaları turbolu motor kullanılmış otomobiller çıkardılar piyasaya.Bu moda birkaç yıl içinde turbolu motorların güçlü olmasına rağmen ekonomik olmaması ve turbo devrede değil şeklinde söylenen turbonun geç dolmasından dolayı müşterilerin memnuniyetsizlikleri sonucunda tekrar rafa kaldırıldı.
Mercedes’in 1978de çıkardığı Mercedes-Benz 300 SD’si ve 1981 yılında VW’in Golf Turbodizel’i ile turbonun binek otomobillerde kullanımının dönüm noktaları olmuştur.